Wat is conversie optimalisatie?

Je hebt een website maar hij converteert niet. Je hebt veel traffic op je site maar er gebeurt niets. Geen leads en geen verkopen. Grote kans dat je klanten afhaken doordat de customer journey niet goed staat ingesteld, je boodschap onduidelijk is of simpelweg je site niet aantrekkelijk genoeg is. Daarin kunnen wij je helpen met conversie optimalisatie.

Customer journey

De ‘customer journey’, oftewel klantreis, omvat het traject en alle contactpunten tussen een klant en een merk, product of dienst. In dit geval de klant reis op je website. Binnen die klantreis spelen gevoel en duidelijkheid een significante rol om je bezoekers vast te houden en te laten converteren.

Werkwijze
In een strategiesessie bepalen we samen welke pagina’s prioriteit hebben in de conversie optimalisatie. We koppelen je website aan onze geavanceerde software. Met behulp van heat mapping techniek en screen recordings onderzoeken we het muis, klik en scroll gedrag van de bezoekers. Aan de hand van de resultaten uit het onderzoek stellen we samen met jou een plan de campagne op voor de optimalisatie ronde. In dit onderzoek komt de kwaliteit van content in de vorm van teksten, foto, video en grafische designs ruim aan bod.
Samen met jou bepalen we de KPI’s en doelstellingen over een specifieke periode. We sturen op conversie en ROI.

Je kunt ervoor kiezen om alle werkzaamheden door ons uit te laten voeren óf om het zelf te doen met onze handreikingen. En natuurlijk werken we graag samen met je eigen webdeveloper of ICT team.

Website optimalisatie

SEO optimalisatie

Is jouw website niet vindbaar in Google? Laat ons je helpen! We laten je website optimaal in de resultaten verschijnen op de trefwoorden die jij belangrijk vindt.

Lokale SEO

Wil je beter zichtbaar zijn zoekresultaten van Google wanneer gebruikers zoeken op jouw dienstverlening in jouw regio? Wij kunnen zorgen dat je ook regionaal goed vindbaar bent.

Conversie optimalisatie

Converteert jouw website slecht of niet? Je hebt veel traffic op je site maar er gebeurt niets? Waarschijnlijk gaat er dan bij de ‘customer journey’ iets mis. Wij kunnen helpen.

Zoekwoorden analyse

Zoekwoorden (of trefwoorden) zijn termen, synoniemen en zinnen waarop jij gevonden wilt worden. Je verwerkt zoekwoorden in al je online teksten en social media.